Testissä käytiin ja kuvattuakin saatiin. Kiitokset Annalle ja Päiville tsemppaamisesta ja kuvauksesta. Testin tekivät Lempinen ja Piiroinen, paikkana Raision sry:n testikenttä.

Kerroin ensin testaajalle miten meillä menee kotosalla ja siinä hän sitten rapsutteli koiraa. Kerroin ettei Kepsukka ole tottunut leikkimään vieraiden kanssa ja koitin tarjota omaa lelua leikkiin. Sirkka kuitenkin pyysi jättämään sen vielä taskuun ja otti testiin varattujen lelujen joukosta puukepin. Sillä Kepsukka leikki hienosti eikä irroittanut vaikka testaaja koski päähän ja keppiin, murinaakin löytyi silleen mukavasti. Testaajan mukaan samalla otteella lampaista kiinnipitäminen voisi vähän sattua:). Kelkalla jatkettiin joka haukuttiin aivan pataluhaksi. Suht reippaasti Kess meni kuitenkin haistelemaan kelkkaa, sen jo pysähdyttyä. Kun uhka meitä (tai minua) kohtaan alkoi, niin Kess haukkui ja koitti vetää meitä molempia pois tästä hirvittävästä tilanteesta. Kun jätin koiran uhkaajalle, koitti koira tehdä ystävyyttä uhkaajan kanssa..... Ei siis mikään puolustajatyyppi vaikka ääntä lähteekin. Hauskuus jatkui haalari+tynnyriyllätyksillä, jotka aiheuttivat hauskat loikat. Palautuminen oli todella kiitettävää eikä suuriakaan houkutteluja tarvittu kun mentiin kohtaamaan nämä hirvitykset.

Pimeä huone olikin sitten vaikeampi. Jonkin aikaa kesti että koira löysi ohjaajan luokse. Uhattuna oleminen seinässä oli taas hurjaa meteliä ja kun tuomari tuli tarpeeksi lähelle, Kess kiljahti ja koitti päästä tuomarin syliin. Eipä siis taida puolustaa hurjasti edes itseään? Ampumisessa ei hämminkiä. Koira on siis testattu ja yllätykseksemme tuomareiden mukaan se todettiin pehmeäksi. Emme kyllä tätä seikkaa allekirjoita mutta tuloksiinhan se näin kirjattiin. Hienosti koira palautui testistä eikä jäänyt mitään mörköjä taka-alalle.

Tästä jatketaan kun ehditään.